Република България ■ Община Разград

Предстоящи събития

На 18.01.(четвъртък) в 11:00 часа в зала 308 на Община Разград

Пресконференция, във връзка с културната програма за Деня на Разград. 
 

Удължават срока на социалната услуга „Обществена трапезария“

На 22.12.2017 г. на основание Решение по протокол № 17 от 18.12.2017 г.  на Управителния съвет на Фонд „Социална закрила” е сключен анекс към договор № РД 04-340 от 27.12.2016 г. между Община Разград и Фонд „Социална закрила”, с който считано от 02.01.2018 г. срокът по предоставянето на социалната услуга ”Обществена трапезария”  финансирана чрез фонда  се удължава до  28 февруари 2018 г./вкл./
 

КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР ЗА МЕСЕЦ ЯНУАРИ 2018Г.

Продължава... 

АНКЕТНА КАРТА ЗА КАЧЕСТВОТО НА АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ

АНКЕТНА КАРТА ЗА КАЧЕСТВОТО НА АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ

Анализ и обобщение на анкетни карти за измерване качеството на административното обслужване в Община Разград 

ЗА ПЕРИОДА 01.07.2016 г. – 31.12.2016 г.

ЗА ПЕРИОДА 01.01.2016 г. – 30.06.2016 г.

 

 

Видеогалерия

Анкета

1. Знаете ли, че Вашата община е избрана по Българо-швейцарската програма за сътрудничество (БШПС) като пилотна община за изграждане на общински център за разделно събиране и съхраняване на опасни битови отпадъци?Резултати

Анкета

2. Знаете ли кои са видовете опасни битови отпадъци?Резултати

Почивна база хижа „Пчелина“

Банер
Начало Новини Новини архив 2016г. Разград ще посрещне 2017 година с богата културна програма


Разград ще посрещне 2017 година с богата културна програма

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

По време на пресконференция днес (1 декември) на кмета на Разград д-р Валентин Василев бяха представени новогодишните събития, които Община Разград подготвя – „Споделена Коледа” на 13 декември и Новогодишен концерт в полунощ на 31 декември.

Експертът в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ Виолета Антонова подчерта, че събитието „Споделена Коледа“ се състои от два модула - запалване светлините на градската коледна елха и Коледен концерт на Георги Христов с участието на млади таланти от Музикална школа „Илия Бърнев”. Тя уточни, че в 18:00 часа пред Общински културен център малчуганите ще имат възможността да се срещнат с Дядо Коледа и да му връчат своите писма, а от своя страна добрият старец ще ги зарадва с подарък.

Честта да запалят светлините на градската елха тази година принадлежи на двама национални състезатели с високи постижения и рекорди в областта на високото спортно майсторство - Мирослав Йорданов Минчев – национален състезател по колоездене на писта, рекордьор на България и  Марина Станчева Найденова – национален състезател по стрелба с лък. Веднага, след като грейне елхата, в 19:00 часа звездата на българската поп музика Георги Христов ще представи новия си проект – Бутиков Коледен концерт с участието на млади таланти от Музикалната школа, в залата на Общински културен център.

С нови елементи предстои разградчани да посрещнат 2017 година. В Новогодишната нощ, на открита сцена на площад „Момина чешма”, до градската коледна елха, поп-рок група „Хоризонт” ще представят празнична програма. Експертът в Община Разград Камен Кулев уточни, че „Хоризонт” са професионалисти с богата история, които имат над 3000 концерта и клубни изяви в България и чужбина, участия на международни фестивали, песен, издадена от EMI в САЩ (“Ще избягам”), първото и единствено в историята на българската музика радио-турне с акустични изпълнения на живо. През годните групата се нарежда сред финалистите на "Златния Орфей", водят класацията „Група на годината”, печелят приз за рок хит на годината, както и рок група с най-много изяви в страната.

В духа на българската традиция Капански ансамбъл Разград ще поведе хорото в Новогодишната нощ.

Виолета Антонова допълни, че заедно ще посрещнем новата 2017 година с чаша вино, с фойерверки, завладяваща музика, мултимедия и лазерни ефекти, а ако атмосферните условия са подходящи ще бъде организирано видеозаснемане на събитието с дрон. За широко оповестяване на двете събития е подготвен музикален анонс - покана до всички граждани и гости на града, който ще звучи от високоговорителите в центъра. Професионалният запис на анонсите на двете събития е направен в Общинско радио Разград и ще бъде излъчван в  дните от 1 до 13 декември за събитието „Споделена Коледа”, от 19 до 31 декември – за празничния Новогодишен концерт.

Украсата в града също ще бъде допълнена с нови елементи, поясни кметът на Разград. Най-атрактивен ще бъде новият детски коледен кът, който от „Паркстрой“ ще поставят около джамията. На него ще има оформена пейка – кът за отдих от бреза, светещ елен и снежно светещо дърво.

И тази година 10 м. елха ще краси центъра на Разград, върху нея ще светнат над 8000 светлини. На това място ще бъде позициониран и детски кът.

Фасадата на Общински културен център ще бъде с нови светещ етюд, който вече е поставен, от тази вечер започват да светва поетапно коледната украса в Разград.

С общо 14 000 лампички ще заблести Разград тази година, 60 светещи топки и 120 светещи елемента.

KP122016

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от Община Разград и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз и на Управляващия орган на ОПАК. 

Официален web сайт на Община Разград, 7200 Разград, бул."Бели Лом" №37А, тел.: (084) 660 091, факс: (084) 660 090, ел.поща: obshtina@razgrad.bg