УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА

У В Е Д О М Л Е Н И Е

от: ОБЩИНА РАЗГРАД - администратор на лични данни

 

Уведомяваме Ви, че:

ОБЩИНА РАЗГРАД с цел осигуряване безопасността на служители и посетители, и охрана на имущество е въвела автоматизирана система за контрол на достъпа.

 Посетителите в административната сграда преминават през системата за контрол на достъпа чрез безконтактна карта с вграден уникален номер, която се предоставя на Пропуски срещу  представен  документ за самоличност.

Обработваните данни по документ за самоличност (име, фамилия и ЕГН) се регистрират на електронен  носител (или в специален  дневник).

Данните се пазят в срок от 1 година, след което се унищожават.

Данните се запазват извън посочения по-горе срок в случаите, когато е нужно за целите на разследване на престъпления или нарушения, за което Община Разград  уведомява разследващия орган – полиция, прокуратура, Комисия за защита на личните данни и др.

Посетителите, чиито лични данни се обработват чрез системата за контрол на достъпа, се уведомяват, че имат следните права като субекти на лични данни, а именно:

-  право на информация;
-  право на копие на данните (право на достъп до личните данни);
-  право на коригиране на личните данни;
-  право на изтриване (правото да бъдеш забравен);
-  право на възражение пред администратора;
-  право да подадат жалба до надзорния орган за защита на данните (Комисия за защита на личните данни), когато считат, че правата им са нарушени;
-  право да възразят срещу обработване на данните чрез системата за контрол на достъпа.

Всякаква информация във връзка с Вашите права или по други въпроси, свързани със защитата на личните данни, може да получите, като се обърнете към администратора на лични данни на следния адрес за контакт: Община Разград, гр. Разград, бул. „Бели лом" № 37А, ел. адрес:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

За контакти с Комисията за защита на личните данни: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, https://www.cpdp.bg.

 

Печат