АРМА, СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ

Град и област Арма са разположени в сърцето на Северна Ирландия - един красив селски и исторически район, с добре развити транспортни връзки до финансовите столици Белфаст и Дъблин.

Armagh view   

Област Арма е разположена на 260 кв. мили с приблизителен брой на населението 54 800.
Област  Арма обхваща градовете Арма, Кийди, Маркетхил, Тандраги и Ричхил и 13 по-големи и 22 малки села.

Armagh cathedral

Ако посетите античната катедрала на Арма ще сте видели повече дори и от най-древния град в Ирландия. Може да посетите старата столица Ълстър, градът на свети Патрик; мястото, където е погребан Брайън Бору; Орчард Каунти и духовната столица на Ирландия. Историята на областта очарова със своето 6,500-годишно съществуване. За пръв път хората населяват района през 4,500 г. пр. Хр. и този процес продължава до днес.
 
Armagh theatre    
Тези, които търсят активен отдих могат да играят голф, да карат колело, да ловят риба, или просто да се разхождат. Арма е с добре изградена атракционна туристическа мрежа– катедрали, музеи, семейни атракции, паркове, защитени територии, модерен театър и редица ресторанти и заведения.  
 
Началото на сътрудничеството между гр. Разград и гр. Арма стартира през август 1995 г. Връзките между двата града са официализирани на 17 февруари 1997 г. с подписване на Харта за приятелство, предвиждаща обмен в сферата на образованието, търговията и културата. 
Адрес за кореспонденция:
ARMAGH CITY AND DISTRICT COUNCIL
COUNCIL OFFICES, THE PALACE DEMESNE
ARMAGH BT60 4EL
NORTHERN IRELAND
тел.:+44/0/28 3752 9633, 
факс:+44/0/28 3752 9604
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.armagh.gov.uk

Печат