Иван Димитров Иванов

Удостоен със званието на 27.01.2011г.

Завършил юридическия факултет на СУ „Климент Охридски" – специалност право. Трудовият му стаж започва в в далечната 1968г. като конструктор-проектант в ОПУ – Разград. От 1974г. заема длъжността началник на отдел „Трудово-правна защита" в ОС на БПС; 1988г. – началник на инспекция „Трудово-правна защита" в ОБС на БПС – Разград; 1990г. – заместник председател на ОБНС Разград; 1991г. – председател на РКС на КНСБ Разград; 1999г. – Заместник Областен управител на област Разград; 2000г. – към момента е председател на РС на КНСБ Разград.
Името му се е превърнало в „институция", свързана със защитата на трудовите, осигурителните и човешки права на хората от Лудогорието.
До неговия опит и професионализъм неведнъж са се обръщали за консултации общински, областни и държавни структури, както и бизнесът. Неведнъж е водил трудни битки за каузата, независимо от цената в личен и професионален план.
Иван Димитров се изявява и в сферата на изящната словесност. Поетичните му търсения създават образи и чувства, характерни за ранимата му душа. Написаните от него над 2000 стихове обогатяват културното наследство на Лудогорието и нацията като цяло.
По повод 60-годишнината му е предложен за високото отличие като човек, допринесъл за утвърждаване на демократичните ценности на обществото, оставил трайна диря в съзнанието на хиляди трудови хора от Лудогорието.

 


Печат